rolo zavesa za prozor

Kupatilo je jedna od najvažnijih prostorija u domu i zato je bitno da bude funkcionalno, estetski privlačno, ali i da pruža osećaj privatnosti. Pored toga, kupatilo mora da ima i povećanu zaštitu od vlage. Većina kupatila su koncipirana tako da imaju prozor kako bi se lakše provetrila i kako bi se vlaga održavala na normalnom nivou. Zbog toga su rolo zavese odličan izbor za ovaj prostor, jer ne samo da pružaju veću privatnost, već štite od vlage, regulišu svetlost, ali i poboljšavaju estetiku vašeg kupatila.

U ovom članku smo se konsultovali sa jednim od naših majstora koji se dugi niz godina bavi ugradnjom rolo zavesa i on je sa nama podelio pet razloga zašto je ovaj element idealan za svako kupatilo.

Rolo zavese za prozore pružaju privatnosti u svim prostorijama

Odličan izbor za sve prostorije u vašem domu, od dnevne i spavaće soba, pa do kupatila. Ove zavese su posebno korisne ako vaš dom ima prozore koji se nalaze u blizini ulice ili komšijine kuće, jer mogu pružiti dodatnu zaštitu od znatiželjnih pogleda.

Jedan od glavnih razloga zašto su rolo zavese za prozore su idealne za kupatila je povećana privatnost koju pružaju. Kupatila su mesto gde se obavljaju intimne aktivnosti i gde želite da imate malo više privatnosti. Ovaj tip zavesa vam omogućava da zatvorite prozore i sprečite da vas neko posmatra spolja. One nude veću privatnost od klasičnih zavesa ili venecijanera, jer su napravljene od materijala koji obezbeđuje bolje blokiranje bilo kog izvora svetlosti.

Pružaju zaštitu od vlage

Kupatila su mesto gde vlaga uvek može biti problem, a rolo zavese su idealne za zaštitu od vlage. Budući da se voda koristi u velikoj količini u ovoj prostoriji, neizbežno je da se nešto od nje dospe i na prozore i zavese. Međutim, vodootporni materijali koji se koriste sprečavaju vodu da se upije u tkaninu, čime se olakšava čišćenje i održavanje higijene u vašem kupatilu. Pored toga, jako se lako čiste, peru i održavaju suvim.

Regulišu svetlost u prostoriji

Ova vrsta zavesa vam omogućava da lako regulišete količinu svetlosti u svakoj prostoriji, pa i u vašem kupatilu. Ovo je posebno važno ukoliko vam se kupatilo nalazi na južnoj strani gde Sunce dopire tokom čitavog dana. Dodatno, ukoliko želite da se opustite u kadi i uživate uz romantičnu svetlost sveća, rolo zavesa vam omogućava da blokirate svetlost i stvorite atmosferu koju želite. S druge strane, ako želite da se spremite za dan ili da se našminkate, lako ih možete podići i pustiti svetlost unutra.

Estetska vrednost

Proizvođači su se potrudili da budu dostupne u širokom spektru boja, dezena i materijala, što znači da možete pronaći savršene zavese koje odgovaraju stilu vašeg kupatila. Bez obzira da li želite minimalistički izgled ili nešto upečatljivije, sigurni smo da postoji neka koja vam odgovara.

Jednostavno i lako se instaliraju

Montaža u bilo kojoj prostoriji je brza i laka, što je još jedan razlog zašto su idealne za vaše kupatilo. Mogu se lako postaviti bez bušenja ili oštećenja zidova, što ih čini savršenim izborom za iznajmljene stanove ili druge situacije u kojima ne želite da oštetite zidove. Takođe se lako podešavaju i ne zauzimaju mnogo prostora, što je idealno za manja kupatila.

Ugradnja u kupatilu nije samo jednostavna, već može biti i veoma pristupačna. Mnogo je kompanija koje nude kvalitetne roletne po pristupačnoj ceni, a jedna od najboljih je Lukić Rolet. Ova kompanija se već dugi niz godina bavi proizvodnjom i ugradnjom i ima veliki izbor rolo modela za kupatila. Njihove rolo zavese su izrađene od najkvalitetnijih materijala koji pružaju zaštitu od vlage i laki su za održavanje.

Kompanija Lukić Rolet nudi i uslugu montaže, što je odlična opcija za one koji nemaju iskustva na ovom polju. Njihovi stručnjaci će se pobrinuti da vaše zavese budu pravilno postavljene i da izgledaju sjajno u vašem kupatilu. Takođe, ukoliko imate prozore neobičnog oblika ili druge posebne zahteve, ova kompanija će ponuditi rešenje koje odgovara vašim potrebama.Više o njihovim proizvodima možete pogledati ovde.