|
Регистрација | Пријави се!Младеновац (Београд)Назив имена се везује за извесног Младена, који се са своја два брата населио у овај опустели крај после Косовског боја. Браћа су се разишла, а место где се населио Младен названо је Младеновац.
Први званични подаци о насељу н овом подручју спомињу се у турском попису становништва из 1528. У саставу београдских општина је од 1971. Дан општине је 2.август када је Младеновац 1893. проглашен за варош.Коментари

Бићемо Вам захвални ако поделите информације, занимљивости, приче и легенде које се односе на ово место.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.


  • Dean Miletic

    Селтерс бања. Воде Селтерс бање се користе за пиће и за купање уз примену савремених терапијских метода. Бању окружује парк површине 18 ха. Природни лековити фактори: Хипертермална алкално-муријатична угљено-кисела минерална вода се користи пијењем, купањем и инхалирањем. Вода се користи у лечењу још од 1908. године, а као природно лековито средство награђен је у Бриселу 1906. и Лондону 1907. године. Ту се лече обољења и оштећења локомоторног система, реуматска дегеренативна и запаљенска обољења кичменог стуба и зглобова, посттрауматска стања, обољења изазвана вибрацијом, хронична обољења респираторног система, обољења периферних крвних судова и периферног нервног система и последица оштећења централног нервног система васкуралног порекла.


За додавање коментара и фотографија неопходно је да будете регистровани.
Уколико сте већ регистровани пријавите се.

© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming