|
Registracija | Prijavi se!Nepričava (Lajkovac)„Pitate li svoje roditelje ko med pravi, gde se žito melje?
Da li vam je neko dosad rek’o gde hleb raste, gde izvire mleko?
Sve što vidiš, i voda i trava, sve je ovo selo Nepričava,
bele kuće i beli oblaci, sve su ovo pravi Nepričavci.
Nepričava nije selo glavno, al’ je lepo, prosto nepričavno.
Tu se ljudi zdravo mnogo zdrave i pričaju priče iz - Nepričave!“

Ovom pesmom Dobrice Erića, koju su komponovali braća Vranešević, a izvela njihova „Laboratorija zvuka“, počinje svaka epizoda „Priča iz Nepričave“, jedne od najboljih dečjih serija ikada snimljenih na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

Scenarista i reditelj, sada počivši Aleksandar Antić, osmislio je seriju u kojoj raspričani, oštroumni i vispreni seljak koga je glumio Zoran Radmilović i mlada učiteljica Milena Dravić gledaoce vode kroz Nepričavu kod Lajkovca, upoznajući ih sa danas gotovo zaboravljenim životom na selu, tesno vezanim sa prirodom.

Najteži bik koji je ikada kročio na Novosadski sajam podgajen je selu Nepričava. To je za rukom pošlo porodici Ranković, koja se stočarstvom bavi skoro tri decenije. Miško, težak više od dve tone, prodat je u Surčinu za 8.000 evra.


Dodaj fotografiju

Komentari

Bićemo Vam zahvalni ako podelite informacije, zanimljivosti, priče i legende koje se odnose na ovo mesto.

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ne objavljujemo. Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara.
Komentari će biti objavljeni nakon provere od strane administratora.Za dodavanje komentara i fotografija neophodno je da budete registrovani.
Ukoliko ste već registrovani prijavite se.

© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming