|
Регистрација | Пријави се!Непричава (Лајковац)„Питате ли своје родитеље ко мед прави, где се жито меље?
Да ли вам је неко досад рек’о где хлеб расте, где извире млеко?
Све што видиш, и вода и трава, све је ово село Непричава,
беле куће и бели облаци, све су ово прави Непричавци.
Непричава није село главно, ал’ је лепо, просто непричавно.
Ту се људи здраво много здраве и причају приче из - Непричаве!“

Овом песмом Добрице Ерића, коју су компоновали браћа Вранешевић, а извела њихова „Лабораторија звука“, почиње свака епизода „Прича из Непричаве“, једне од најбољих дечјих серија икада снимљених на просторима некадашње Југославије.

Сценариста и редитељ, сада почивши Александар Антић, осмислио је серију у којој распричани, оштроумни и виспрени сељак кога је глумио Зоран Радмиловић и млада учитељица Милена Дравић гледаоце воде кроз Непричаву код Лајковца, упознајући их са данас готово заборављеним животом на селу, тесно везаним са природом.

Најтежи бик који је икада крочио на Новосадски сајам подгајен је селу Непричава. То је за руком пошло породици Ранковић, која се сточарством бави скоро три деценије. Мишко, тежак више од две тоне, продат је у Сурчину за 8.000 евра.


Додај фотографију

Коментари

Бићемо Вам захвални ако поделите информације, занимљивости, приче и легенде које се односе на ово место.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.За додавање коментара и фотографија неопходно је да будете регистровани.
Уколико сте већ регистровани пријавите се.

© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming