|
Registracija | Prijavi se!Donji Dušnik (Gadžin Han)Oduvek je hrast za naš narod predstavljao simbol snage, stabilnosti, čvrstine i istrajnosti. U mračnim vekovima provedenim pod Turcima, narod Zaplanja je ispod drveta Miro pronalazio duhovno utočište i u senci njegove krošnje obeležavao svetkovine, molio se, veselio, jadao i prinosio mu darove.

Hrast Miro je star nekoliko vekova i dan-danas se pokraj njegovog stabla mogu pronaći novčići, sveće, cveće i darovi, što ukazuje da ovo drvo još uvek ima ulogu, koju je imalo i pre nekoliko vekova.

Miro predstavlja jedno od najvećih hrastovih stabala na ovim područjima i potrebno je da se lokacija oko njega preuredi, da se put kroz šumu načini prohodnijim, kako bi se obezbedilo da ljudi češće posećuju ovo mesto.


Dodaj fotografiju

Komentari

Bićemo Vam zahvalni ako podelite informacije, zanimljivosti, priče i legende koje se odnose na ovo mesto.

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ne objavljujemo. Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara.
Komentari će biti objavljeni nakon provere od strane administratora.Za dodavanje komentara i fotografija neophodno je da budete registrovani.
Ukoliko ste već registrovani prijavite se.

© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming