|
Регистрација | Пријави се!Доњи Душник (Гаџин Хан)Одувек је храст за наш народ представљао симбол снаге, стабилности, чврстине и истрајности. У мрачним вековима проведеним под Турцима, народ Заплања је испод дрвета Миро проналазио духовно уточиште и у сенци његове крошње обележавао светковине, молио се, веселио, јадао и приносио му дарове.

Храст Миро је стар неколико векова и дан-данас се покрај његовог стабла могу пронаћи новчићи, свеће, цвеће и дарови, што указује да ово дрво још увек има улогу, коју је имало и пре неколико векова.

Миро представља једно од највећих храстових стабала на овим подручјима и потребно је да се локација око њега преуреди, да се пут кроз шуму начини проходнијим, како би се обезбедило да људи чешће посећују ово место.


Додај фотографију

Коментари

Бићемо Вам захвални ако поделите информације, занимљивости, приче и легенде које се односе на ово место.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.За додавање коментара и фотографија неопходно је да будете регистровани.
Уколико сте већ регистровани пријавите се.

© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming