|
Регистрација | Пријави се!Мирко РАДОВИЋ
(певач, текстописац)

Мирко Радовић је рођен 1976 у Перуу, у Лими. Породица Мирка Породица Радовића је дошла у Перу после Другог светског рата, негде 1948. године. Деда Миливоје Радовић рођен је у Прибоју, а бака, Милка Обрадовић на Дурмитору. Били су ратне избеглице и стигли су са малом групом Срба из једног избегличког кампа у Италији. У кући Мирка Радовића се није причало српски, али је зато он сам тражио начина како да га научи.

Од малих ногу је био радознао да саза о земљи из које су дошли његови преци и од тада је његова љубав према Србији постајала све већа.

Његов долазак у Србију 2001. године и потрага за старим породичним огњиштем за Мирка је значило испуњену мисију повратка његове баке и тада већ покојног деде, који то нису могли да остваре. Пронашао је и њихове преживеле браћу и сестре по разним крајевима Србије и загрлио их у њихово име, а баки је по повратку у Перу донео камен са кућног прага.

Његов први албум носи назив "Живим у теби".

За овај албум он каже да је Живим у теби заправо један преглед његовог живота, живота његове породице, његове Србије и свега што се пропатило, волело и опростило.

Свој први наступ у Србији ће имати већ у априлу.

Снимио је и дует са Даницом Крстић.

Линк
Видео

Коментари

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде не објављујемо. Мишљења изнета у коментарима су приватно мишљење аутора коментара.
Коментари ће бити објављени након провере од стране администратора.

За додавање коментара и фотографија неопходно је да будете регистровани.
Уколико сте већ регистровани пријавите се.
© 2015 Srbijanac.rs | Template design by W3layouts | SM Programming